УКРАЇНЦІ В СКЛАДІ ДОПОМІЖНИХ ПІДРОЗДІЛІВ ТА ДОБРОВОЛЬЧИХ ЧАСТИН РОСІЙСЬКОЇ АРМІЇ НАПЕРЕДОДНІ ПЕРШОЇ СВІТОВОЇ ВІЙНИ - Лозинський, А. Ф. (Сторінки історії, 2017)
Статтю присвячено аналізу ролі українців у складі допоміжних підрозділів та добровольчих частин російської армії напередодні Першої світової війни. Розкрито особливості комплектування військової авіації та інших допоміжних формувань; значення молодіжних скаутських організацій, що були важливим ресурсом для поповнення добровольчих частин; діяльність громадських організацій та військових медично-санітарних служб.