ВИДАВЕЦЬ І ГРОМАДСЬКИЙ ДІЯЧ ЯКІВ ОРЕНШТАЙН - Волоктруб, Л. М. (Сторінки історії, 2017)
Аналізується діяльність коломийського видавця, громадсько-культурного діяча в Галичині Я. Оренштайна, засновника і власника «Галицької накладні» у Коломиї та «Української накладні» в Берліні на початку ХХ ст., проаналізовано його видавничу політику.