MEMORY STUDIES: КОНЦЕПТУАЛЬНІ ЗАСАДИ ДОСЛІДЖЕННЯ - Осіпчук, Світлана Миколаївна (Сторінки історії, 2016)
Статтю присвячено змісту основних понять історії пам’яті, таких як «пам’ять», «колективна пам’ять», «ідентичність» тощо. Автор аналізує історію виникнення головних методологічних засад цього напряму досліджень, базованих на соціологічному підході до вивчення пам’яті, а також вплив психоаналітичній традиції.