НАУКА І РЕЛІГІЯ: ІСТОРІЯ ВІДНОСИН - Шевчук, Тетяна Вікторівна (Сторінки історії, 2016)
В статті висвітлюється історія відносин між наукою та релігією. Показано, як розвивалися ці взаємини від часів Античності та Середньовіччя до сьогодення. Докладно розглянуто погляди відомих науковців ХХ–ХХІ ст. на проблеми релігії та віри.