ГРОМАДСЬКО-ОСВІТНЯ ДІЯЛЬНІСТЬ ГРИГОРІЯ ШЕРСТЮКА (1882–1911 - Якобчук, Н. (Сторінки історії, 2024)
Статтю присвячено дослідженню громадсько-освітньої діяльності Григорія Пилиповича Шерстюка — українського педагога, мовознавця редактора, видавця. Проаналізовано тематику, зміст його публікацій у журналі «Світло», підручника для дітей молодшого шкільного віку, рецензій дитячої літератури. З’ясовано значення згаданих праць для поглиблення джерельної бази студій з історії, педагогіки, біографістики, книговидавництва початку ХХ ст. Визначено внесок Г. Шерстюка у створення української національної школи на початку ХХ ст.