ЕКОНОМІЧНА ПОЛІТИКА РОСІЙСЬКОЇ ОКУПАЦІЙНОЇ АДМІНІСТРАЦІЇ В СХІДНІЙ ГАЛИЧИНІ (СЕРПЕНЬ 1914 — ЧЕРВЕНЬ 1915 рр.) - Кучера, І.; Гайналь, Т.; Даниляк, Р. (Сторінки історії, 2023)
У статті розкрито заходи російської адміністрації Тимчасового військо- вого генерал-губернаторства Галичини в промисловому секторі економіки краю, вказано матеріальні збитки, завдані йому під час відступу російських військ у ході Горлицької операції. Охарактеризовано фінансову та податко- ву політику окупаційних органів влади, з’ясовано масштаби реквізицій та їх вплив на поглиблення кризи в економіці Східної Галичини. Ключові слова: економічна політика, промисловий сектор економіки, Перша світова війна, російська окупаційна адміністрація, реквізиції, фіскальна політика, фінансова політика, Східна Галичина.