КИЇВСЬКА СТРАТЕГІЧНА НАСТУПАЛЬНА ОПЕРАЦІЯ (12 ЖОВТНЯ — 13 ЛИСТОПАДА 1943 Р.): ОСОБЛИВОСТІ ВИКОРИСТАННЯ БРОНЕТАНКОВИХ І МЕХАНІЗОВАНИХ ВІЙСЬК - Кривизюк, Л. П.; Ткачук, П. П. (Сторінки історії, 2022)
Статтю присвячено визначенню ролі бронетанкових і механізованих військ під час Київської стратегічної наступальної операції Червоної армії. Проаналізовано важливість швидкого перегрупування танкової армії з Букринського на Лютізький плацдарм, що сприяло успіху наступальної операції зі звільнення столиці України — м. Києва. Ключові слова: Київська стратегічна наступальна операція, Ставка ВГК, танкова армія, корпус, бригада, противник.