ФОРМУВАННЯ СОЦІАЛЬНО-ПРОСТОРОВОЇ Й АНТРОПОЛОГІЧНОЇ СТРУКТУРИ ДАВНЬОЇ ВІННИЦІ (ЗА МАТЕРІАЛАМИ ХІІІ–ХVІ ТА XVIII–XIX СТ.) - Виногродська, Л. І.; Потєхіна, І. Д.; Долженко, Ю. В. (Сторінки історії, 2021)
Посилення інтересу вітчизняної науки до вивчення урбанізації українських міст у литовсько-польський період, їхніх регіональних ознак та ролі замків у розвитку соціально-просторової структури міста спонукає вивчати матеріальну культуру історичних міст, зокрема Східного Поділля ХІІІ–XVІ ст., прикордонної території на межі зі Степом. У даній статті публікуються матеріали археологічних і антропологічних досліджень на Замковій горі (Старе місто) у м. Вінниці – столиці Брацлавського воєводства з кінця ХVІ ст.