ДІЯЛЬНІСТЬ ПОЛТАВСЬКОГО ВЕГЕТАРІАНСЬКОГО ТОВАРИСТВА НА ПОЧАТКУ ХХ СТ. - Пивоваренко, О. А. (Сторінки історії, 2021)
У статті вперше висвітлено передумови та процес заснування Полтавського вегетаріанського товариства, етапи його функціонування та розвиток протягом досліджуваного періоду. Визначено його кількісний склад та ідентифіковано основних діячів. З’ясовані основні напрямки діяльності та дана їх оцінка. Проаналізовано позитивні та негативні фактори, що безпосередньо впливали на його функціонування. Ключові слова: Полтава, вегетаріанське товариство, їдальня, обід, анкета, О. О. Волкенштейн, М.С. Дудченко.