ЄВРОПЕЙСЬКИЙ ВЕКТОР У ЗМІНАХ В СИСТЕМІ ОХОРОНИ ЗДОРОВ’Я УКРАЇНИ 1991–2001 РР. - Дудник, О.; Шауренко, А. В. (Сторінки історії, 2025)
У статті проаналізовано особливості розвитку охорони здоров’я в Україні у 1991–2001 рр. Показано, що економічна криза початку 1990-х рр. негативно вплинула на систему охорони здоров’я. В другій половині 1990-х рр. в медичній галузі намітилися позитивні зрушення, але значної динаміки не було досягнуто. Обґрунтовується висновок, що за окреслений у статті період в Україні не відбулося кардинального реформування системи охорони здоров’я. Ключові слова: охорона здоров’я, медицина, медична допомога, державна політика, реформа.