НАЦІОНАЛЬНЕ ПРЕДСТАВНИЦТВО КРИМСЬКОТАТАРСЬКОГО НАРОДУ: ІСТОРИЧНА РЕТРОСПЕКТИВА XX – XXI ст. - Афанасьєва, М. В.; Кормич, Л. І. (Сторінки історії, 2019)
Мета дослідження – прослідкувати основні історичні етапи становлення національного представництва кримськотатарського народу за період XX – XXI ст. На основі документальних матеріалів, історичних розвідок та сучасних публікацій представників кримськотатарського народу проаналізувати антагоністичну політику по відношенню до представницьких органів корінного народу Криму з боку інституцій державної влади Радянського Союзу та сучасного окупаційного режиму Російської Федерації.